Мъжът, който днес се застреля в сградата на Държавна агенция Национална

...
Мъжът, който днес се застреля в сградата на Държавна агенция Национална
Коментари Харесай

Самоубиецът от ДАНС похитил самолет през 1981 г.

Мъжът, който днес се простреля в постройката на Държавна организация " Национална сигурност ", е 59-годишният Емил Крумов от  Перник, който през 1981 година отвлича аероплан ТУ -134 на БГА " Балкан ", изпълняващ постоянен полет София-Варна, заяви " Труд ". Actualno.com получи удостоверение от Боян Расате, че има член на УС на Българския народен съюз на име Емил Крумов, само че тогава той не можа да каже дали става въпрос за същия човек.
Малко преди 14:00 часа през вчерашния ден Крумов влиза в постройката на ДАНС. Той е бил извикан на разпит по отношение на разпоредената от основния прокурор Иван Гешев инспекция на Българския народен съюз (БНС) и на " Луковмарш ". Преди да мине през метал детекторите, перничанинът вади от облеклата си нелегално притежавано самоделно огнестрелно оръжие и се е самопрострелял. Починал е на място.
Емил Крумов от години е редови член на Българския народен съюз. Мъжът е от  Перник, години наред живеел с майка си, която умряла и останал напълно самичък. Той е бил с извънредно слаба душeвност и преди 10 година е правил опит за самоубийство. Тогава някогашният началник на БНС Боян Расате е съумял да го разубеди да не протяга ръка на живота си.
Перничанинът обаче е и мъжът, който на 16 януари 1981 година отвлича аероплан ТУ -134 на БГА " Балкан ", който извършва постоянен автобус София-Варна. Десет минути преди машината да кацне, мъж, облечен с немска униформа и отличителни белези на хитлерист с револвер в ръка се отправил към кабината на водачите.
Минавайки през салона в този тип, той направил усещане на пътуващ авариен екипаж и сега, когато водачите предавали на немски език настояванията му за отклонение на самолета към Мюнхен, той е бил обезвреден.
Тогава Емил Крумов е бил юноша, а револверът му се оказва саморъчно изработен и неспособен за пукотевица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР